Blog

Mit kell tudni a zselés savas akkumulátorról?

AkkuBánya
2023.03.29 18:41
Mit kell tudni a zselés savas akkumulátorról?

A zselés savas akkumulátorok, amelyeket gyakran csak "zselés akkumulátoroknak" neveznek, olyan akkumulátorok, amelyekben a savas elektrolit zselészerű anyaggal van rögzítve a cellák közötti térben. Az ilyen típusú akkumulátorok általában zárt, úgynevezett "hermetikusan zárt" rendszerben működnek, amelynek köszönhetően nem kell karbantartani őket, es nem engedik ki a képződött gázokat.

Az alábbiakban olvasható néhány fontos tudnivaló a zselés savas akkumulátorokkal kapcsolatban:

1. Ciklusélettartam: A zselés savas akkumulátorok hosszabb ciklusélettartamot biztosítanak, mint a hagyományos savas akkumulátorok. Ez azt jelenti, hogy több alkalommal lehet őket feltölteni és lemeríteni, mielőtt javításra vagy cserére szorulnának.
2. Méret és súly: Az egyes zselés savas akkumulátorok mérete és súlya eltérő lehet, attól függően, hogy milyen kapacitásúak és milyen célra tervezték őket. Általában könnyebb és kisebb méretűek, mint a hagyományos savas akkumulátorok.
3. Felhasználás: A zselés savas akkumulátorokat széles körben használják különböző alkalmazásokban, például szolár- és szélerőművekben, UPS-ekben, hajózási és járműalkatrészekben, valamint biztonsági rendszerekben és tűzjelző berendezésekben.
4. Töltési és lemerítési sebesség: A zselés savas akkumulátorok általában lassabban töltenek és merítenek, mint a hagyományos savas akkumulátorok. Ez azt jelenti, hogy lassabban lehet őket feltölteni, és kevésbé alkalmasak olyan alkalmazásokhoz, amelyek nagyobb áramfelvételt igényelnek.
5. Karbantartás: A zselés savas akkumulátorokat nem kell karbantartani, mivel a zselés elektrolit nem folyékony formában van jelen a cellák közötti térben, így nem szivárog ki vagy párolog el, és nincs szükség elektrolit utántöltésre.
6. Ár: Az áruk általában magasabb, mint a hagyományos savas akkumulátor.