Blog

Hogy tároljuk az akkumulátort, ha hosszabb ideig nem használjuk?

Ha hosszabb ideig nem használjuk az akkumulátort, fontos, hogy megfelelően tároljuk, hogy ne sérüljön vagy ne veszítse el teljesítményét. A következő lépéseket érdemes követni:

AkkuBánya
2023.09.18 12:44
Hogyan használjunk tölthető elemeket?

A tölthető elemeket (VAPEX) általában azokhoz az eszközökhöz használjuk, amelyek rendszeresen használatban vannak, például a távirányítókhoz, füldugókhoz, játékvezérlőkhöz, digitális fényképezőgépekhez, laptopokhoz és okostelefonokhoz.

Utángyártott laptop akkumulátorok első használata

Az utángyártott laptop akkumulátorok első használatakor fontos figyelembe venni bizonyos lépéseket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az akkumulátor élettartamából:

Mitől függ a laptop akkumulátor üzemideje?

Egy laptopp akkumulátor üzemideje számos tényezőtől függ:

AkkuBánya
2023.06.06 17:15
Mi az akkumulátor csepptöltés?

Az akkumulátor csepptöltés egy olyan töltési módszer, amely akkor aktiválódik, amikor az akkumulátor teljesen feltöltött állapotban van, de továbbra is kap energiát a töltőről. Ebben az állapotban a töltő által szolgáltatott energia kis mennyiségben áramlik az akkumulátorba, hogy fenntartsa a töltöttségi szintjét.

AkkuBánya
2023.05.01 21:34
Mitől duzzadnak meg az akkumulátorok?

A Li-Polymer akkumulátorok akkor púposodnak fel, ha túlmelegednek vagy sérülnek. Az akkumulátorok belső elektromos reakciói során gázok képződhetnek, amelyek a normális működés során elpárolognak vagy kiszivárognak. Azonban, ha az akkumulátor túlmelegszik, vagy ha az akkumulátor burkolata sérül, akkor a gázok felhalmozódhatnak az akkumulátorokban, ami megduzzaszthatja azokat.

Autós kisállat, kutya macska hordozó használata

Az autóülésre rögzíthető kisállat, kutya, macska hordozó doboz ideális eszköz kis kedvenceink biztonságos és kényelmes utazásához.

Zselés-savas akkumulátorok F2 és F5 csatlakozói

Az F2 és F5 csatlakozók a lezárt zselés-savas ólomakkumulátorokhoz használatosak, amelyeket gyakran alkalmaznak a biztonsági rendszerekben, UPS (uninterruptible power supply – szünetmentes tápegység) rendszerekben, és az ipar számos más területén is.

AkkuBánya
2023.04.05 22:01
Az NFC technológia működése

Az NFC (Near Field Communication) technológia egy rövid hatótávolságú vezeték nélküli kommunikációs technológia, amely lehetővé teszi a két eszköz közötti adatcserét. Az NFC az RFID (Radio Frequency Identification) technológián alapul, de az NFC esetében az adatátvitel rövidebb távolságon belül, általában néhány centiméteren belül történik.

Mit kell tudni a zselés savas akkumulátorról?

A zselés savas akkumulátorok, amelyeket gyakran csak "zselés akkumulátoroknak" neveznek, olyan akkumulátorok, amelyekben a savas elektrolit zselészerű anyaggal van rögzítve a cellák közötti térben. Az ilyen típusú akkumulátorok általában zárt, úgynevezett "hermetikusan zárt" rendszerben működnek, amelynek köszönhetően nem kell karbantartani őket, es nem engedik ki a képződött gázokat.

AkkuBánya
2023.03.21 19:44
Hogy töltsük a Li-Ion akkumulátorokat?

A Li-ion akkumulátorokat általában speciális töltőkészülékekkel kell tölteni, amelyek megfelelnek az akkumulátor típusának és kapacitásának. Néhány általános javaslat, hogy hogyan lehet a legjobban tölteni a Li-Ion akkumulátort:

AkkuBánya
2019.11.11 15:11
7 tuti tipp az akkumulátorokhoz

7 tuti tipp az akkumulátorokhoz 

Elektromos készülékeinkben található akkumulátorokkal nem találkozunk nap, mint nap, mivel a tervezők jól bepakolták azokat a készülékeink belsejébe, ennek ellenére az akkumulátorok szinte naponta hallatnak magukról. Akkumulátoraink az elmúlt pár évben hatalmasat fejlődtek, köszönhetően a mérnöki leleményességnek. Mára már sokkal kisebb helyen sokkal nagyobb energiát tudnak tárolni akkumulátoraink és igyekeznek lépést tartani egyre nagyobb energia étvággyal rendelkező kütyüjeinkkel.

Megoldás a Micro USB, Apple Lighting vagy Type-C csatlakozók könnyű használatához

Megoldás a Micro USB, Apple Lighting cvagy Type-C satlakozók könnyű használatához

AkkuBánya
2019.08.15 23:22
Lemerülne telefonja mielőtt hazaérne?

Lemerülne a telefonja mielött hazérne? Itt egy okos megoldás!

 

Bizonyára már mindenkivel előfordult, hogy várt egy fontos hívást, vagy éppen telefonál egy halaszthatatlan ügyben és a telefon akkumulátora lemerült. Ez természetesen olyankor szokott előfordulni, amikor nincs a közelben töltési lehetőség, konnektor vagy autó szivargyújtó. Mit tehetünk ennek megelőzésére? Erre kínál egy nagyon egyszerű és kedvező áru megoldást az AkkuBánya webáruház.

AkkuBánya
2019.08.15 23:22
Akkumulátorok elérhető áron!

Akkumulátorok elérhető áron

 

Cégünk különböző eszközökhöz, többek között notebookhoz, laptophoz, telefonhoz, kamerához és fényképezőgépekhez árul akkumulátorokat és töltőket. Szállítást az egész ország területén vállalunk. Erről további információt a „szállítás” menüpont alatt találhat.

AkkuBánya
2019.08.15 23:22
A technika korát éljük!

A technika korát éljük!

 Korunk egyik leglendületesebben fejlődő iparága a technikai, számítástechnikai eszközök piaca. Az egyre profibb, egyre sokoldalúbb termékek egy alkatrésze azonban nem mindig a legmegbízhatóbb. Pedig az akkumulátor az eszközök lelke! Gondoljon csak bele, a hordozható eszközök praktikuma éppen mobilitásukban rejlik, ehhez képest a legtöbb okostelefon akkumulátora jó, ha 3 napig kibírja egy töltéssel, s a laptopok, tabletek akkujainak élettartama sem túl hosszú.