Blog

AkkuBánya
2024.02.18 13:47
E-bike akkumulátorok tárolása télen

Az e-bike akkumulátorok tárolása télen fontos, mivel a hideg időjárás és a hosszabb ideig tartó nem használat negatívan befolyásolhatja az akkumulátor teljesítményét és élettartamát. Itt vannak néhány tanács a helyes tárolási gyakorlatokhoz:

Akkumulátor típusok és különbségek - AGM, zselés, ciklikus / indító vagy ciklikus

Az AGM (felitatott üvegszálas, avagy Absorbed Glass Mat), a savas és zselés rendszerű akkumulátorok egy-egy altípusa az ólom akkumulátoroknak.

Hogy tároljuk az akkumulátort, ha hosszabb ideig nem használjuk?

Ha hosszabb ideig nem használjuk az akkumulátort, fontos, hogy megfelelően tároljuk, hogy ne sérüljön vagy ne veszítse el teljesítményét. A következő lépéseket érdemes követni:

AkkuBánya
2023.09.18 12:44
Hogyan használjunk tölthető elemeket?

A tölthető elemeket (VAPEX) általában azokhoz az eszközökhöz használjuk, amelyek rendszeresen használatban vannak, például a távirányítókhoz, füldugókhoz, játékvezérlőkhöz, digitális fényképezőgépekhez, laptopokhoz és okostelefonokhoz.

Utángyártott laptop akkumulátorok első használata

Az utángyártott laptop akkumulátorok első használatakor fontos figyelembe venni bizonyos lépéseket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az akkumulátor élettartamából:

Mitől függ a laptop akkumulátor üzemideje?

Egy laptopp akkumulátor üzemideje számos tényezőtől függ:

AkkuBánya
2023.06.06 17:15
Mi az akkumulátor csepptöltés?

Az akkumulátor csepptöltés egy olyan töltési módszer, amely akkor aktiválódik, amikor az akkumulátor teljesen feltöltött állapotban van, de továbbra is kap energiát a töltőről. Ebben az állapotban a töltő által szolgáltatott energia kis mennyiségben áramlik az akkumulátorba, hogy fenntartsa a töltöttségi szintjét.

AkkuBánya
2023.05.01 21:34
Mitől duzzadnak meg az akkumulátorok?

A Li-Polymer akkumulátorok akkor púposodnak fel, ha túlmelegednek vagy sérülnek. Az akkumulátorok belső elektromos reakciói során gázok képződhetnek, amelyek a normális működés során elpárolognak vagy kiszivárognak. Azonban, ha az akkumulátor túlmelegszik, vagy ha az akkumulátor burkolata sérül, akkor a gázok felhalmozódhatnak az akkumulátorokban, ami megduzzaszthatja azokat.

Autós kisállat, kutya macska hordozó használata

Az autóülésre rögzíthető kisállat, kutya, macska hordozó doboz ideális eszköz kis kedvenceink biztonságos és kényelmes utazásához.

Zselés-savas akkumulátorok F2 és F5 csatlakozói

Az F2 és F5 csatlakozók a lezárt zselés-savas ólomakkumulátorokhoz használatosak, amelyeket gyakran alkalmaznak a biztonsági rendszerekben, UPS (uninterruptible power supply – szünetmentes tápegység) rendszerekben, és az ipar számos más területén is.

AkkuBánya
2023.04.05 22:01
Az NFC technológia működése

Az NFC (Near Field Communication) technológia egy rövid hatótávolságú vezeték nélküli kommunikációs technológia, amely lehetővé teszi a két eszköz közötti adatcserét. Az NFC az RFID (Radio Frequency Identification) technológián alapul, de az NFC esetében az adatátvitel rövidebb távolságon belül, általában néhány centiméteren belül történik.

Mit kell tudni a zselés savas akkumulátorról?

A zselés savas akkumulátorok, amelyeket gyakran csak "zselés akkumulátoroknak" neveznek, olyan akkumulátorok, amelyekben a savas elektrolit zselészerű anyaggal van rögzítve a cellák közötti térben. Az ilyen típusú akkumulátorok általában zárt, úgynevezett "hermetikusan zárt" rendszerben működnek, amelynek köszönhetően nem kell karbantartani őket, es nem engedik ki a képződött gázokat.

AkkuBánya
2023.03.21 19:44
Hogy töltsük a Li-Ion akkumulátorokat?

A Li-ion akkumulátorokat általában speciális töltőkészülékekkel kell tölteni, amelyek megfelelnek az akkumulátor típusának és kapacitásának. Néhány általános javaslat, hogy hogyan lehet a legjobban tölteni a Li-Ion akkumulátort:

AkkuBánya
2019.11.11 15:11
7 tuti tipp az akkumulátorokhoz

7 tuti tipp az akkumulátorokhoz 

Elektromos készülékeinkben található akkumulátorokkal nem találkozunk nap, mint nap, mivel a tervezők jól bepakolták azokat a készülékeink belsejébe, ennek ellenére az akkumulátorok szinte naponta hallatnak magukról. Akkumulátoraink az elmúlt pár évben hatalmasat fejlődtek, köszönhetően a mérnöki leleményességnek. Mára már sokkal kisebb helyen sokkal nagyobb energiát tudnak tárolni akkumulátoraink és igyekeznek lépést tartani egyre nagyobb energia étvággyal rendelkező kütyüjeinkkel.

Megoldás a Micro USB, Apple Lighting vagy Type-C csatlakozók könnyű használatához

Megoldás a Micro USB, Apple Lighting cvagy Type-C satlakozók könnyű használatához

AkkuBánya
2019.08.15 23:22
Lemerülne telefonja mielőtt hazaérne?

Lemerülne a telefonja mielött hazérne? Itt egy okos megoldás!

 

Bizonyára már mindenkivel előfordult, hogy várt egy fontos hívást, vagy éppen telefonál egy halaszthatatlan ügyben és a telefon akkumulátora lemerült. Ez természetesen olyankor szokott előfordulni, amikor nincs a közelben töltési lehetőség, konnektor vagy autó szivargyújtó. Mit tehetünk ennek megelőzésére? Erre kínál egy nagyon egyszerű és kedvező áru megoldást az AkkuBánya webáruház.

AkkuBánya
2019.08.15 23:22
Akkumulátorok elérhető áron!

Akkumulátorok elérhető áron

 

Cégünk különböző eszközökhöz, többek között notebookhoz, laptophoz, telefonhoz, kamerához és fényképezőgépekhez árul akkumulátorokat és töltőket. Szállítást az egész ország területén vállalunk. Erről további információt a „szállítás” menüpont alatt találhat.

AkkuBánya
2019.08.15 23:22
A technika korát éljük!

A technika korát éljük!

 Korunk egyik leglendületesebben fejlődő iparága a technikai, számítástechnikai eszközök piaca. Az egyre profibb, egyre sokoldalúbb termékek egy alkatrésze azonban nem mindig a legmegbízhatóbb. Pedig az akkumulátor az eszközök lelke! Gondoljon csak bele, a hordozható eszközök praktikuma éppen mobilitásukban rejlik, ehhez képest a legtöbb okostelefon akkumulátora jó, ha 3 napig kibírja egy töltéssel, s a laptopok, tabletek akkujainak élettartama sem túl hosszú.