Dán János: A Magyar Királyi Tábori posta a II. világháborúban 1938-1948

Dán János: A Magyar Királyi Tábori posta a II. világháborúban 1938-1948
3 900 Ft
A Magyar Királyi Tábori Posta a II. világháborúban 1939-1948 Monográfia, kézikönyv és katalógus Dán János Könyv 512 oldal, 1617 ábra, A5 méret, fekete-fehér, papírkötés. ISBN: 978-963082625-9
Raktáron
Raktárkészlet:
15 db
Cikkszám
DJ-001
Részletek
Dán János: A Magyar Királyi Tábori Posta a II. világháborúban 1938-1948
Monográfia, kézikönyv és katalógus

Egyedi könyvet szeretnénk bemutatni Olvasóinknak. Egyedi, mert ezidáig ilyen összefoglaló munka nem jelent meg a Magyar Királyi Tábori Posta II. világháború alatti működéséről sem történészi, sem filatéliai szemszögből. Egyedi, mert elkészültét többéves gyűjtői, levéltári, múzeumi és könyvészeti kutatómunka előzte meg. Egyedi, mert 1617 darab eddig nem publikált küldemény- és bélyegzőkép, fénykép, táblázat és ábra szemlélteti a tábori posta működését. Egyedi, mert először mutatja be az egyes küldemények katalógus értékét.
A Szerző a könyvben olyan témákat dolgoz fel és mutat be részletesen, amelyekkel az elmúlt majdnem 70 év alatt senki sem foglalkozott. Ilyenek a tábori postaküldemények rendszerezése és bemutatása, a munkaszolgálatosok levelezése, a hadifogoly levelezés, a tábori postahivatali bélyegzők feldolgozása és katalógusszerű bemutatása, a demokratikus hadsereg tábori postája, a hadtáptábori postahivatalok működése, a hadifogoly segélyszervezetek és a Vöröskereszt küldeményei.
A könyv nemcsak a tábori postával kapcsolatos tudnivalókat mutatja be, hanem igyekszik a szükséges történelmi hátteret szemléltetni, hogy jobban el tudja helyezni az Olvasó az egyes küldeményeket a háború vagy a hadifogság időszakában.
A könyv segítségével a gyűjtők, érdeklődők, rokonok és hozzátartozók be tudják azonosítani a birtokukban lévő küldemények alapján, hogy a katona, édesapa, nagyapa melyik alakulat katonájaként adhatta fel a tábori postai küldeményt és az alakulata az adott időszakban merre állomásozhatott, valamint, hogy melyik szovjet hadifogolytáborból adhatott magáról életjelet.
Ugyanakkor a könyv katalógusként is használható a benne található nagy mennyiségű küldeménykép és a küldemények katalógusárait bemutató táblázatok segítségével. Ez nagy segítségére lehet a gyűjtőknek, mivel ezidáig ilyen feldolgozás, katalógus nem jelent meg.
A gyűjtők felelőssége, hogy bizonyos szintű gyűjteményükkel az adott témát rendszerezzék és publikálják. Ezt teszi Dán János is ebben a könyvben kellő alapossággal, hozzáértéssel és szakértelemmel.
Szerző könnyed, érthető stílusa miatt a mű a laikus érdeklődők számára is élvezetes és érdekes olvasmány.
A könyvet nyugodt szívvel ajánlhatjuk mindazon gyűjtőknek és érdeklődőknek, akiket a II. világháború tábori postája, az azt követő időszak, valamint a hadifogság küldeményei érdekelnek.

A könyv DVD melléklet nékül kapható.

Méret A5. Papírkötés, Oldalszám: 512. 1617 ábra, kép fekete-fehér.

ISBN: 978-963082625-9
Adatok
Cikkszám
DJ-001
Tömeg
700 g/db
Hasonló termékek