Dán János: Postai cenzúra Magyarországon 1939-1946

Dán János: Postai cenzúra Magyarországon 1939-1946
9 900 Ft
Postai cenzúra Magyarországon 1939-1946 Monográfia és katalógus Dán János Könyv 234 oldal, színes, cérnafűzött, kemény kötésű, A4-es formátumú, három nyelvű (magyar, német, angol).
Raktáron
Raktárkészlet:
33 db
Cikkszám
DJ-002
Részletek
Dán János: Postai cenzúra Magyarországon 1939-1946
Monográfia és katalógus


A szerző jelen második könyvében a II. világháború alatt és az utána következő évben, a polgári és táboriposta-küldeményeken alkalmazott nyílt cenzúra fajtáit és jelzéseit dolgozza fel. Erről a témáról még nem született ilyen átfogó és katalogizált feldolgozás.
A mű elkészültét a szerző többéves gyűjtő- és kutatómunkája előzte meg, melyhez sok neves gyűjtő nyújtott segítséget a gyűjteményeikben megtalálható küldeményekkel és adatokkal.
A szerző bemutatja a háború alatt és a háborút követő évben a civil küldeményeken alkalmazott cenzúrajeleket, valamint a táboriposta-küldeményeken alkalmazott parancsnoki nyílt cenzúra jelzéseit és a központi cenzúra által használt jelzéseket.
Nemcsak a magyar cenzúrajeleket mutatja be a könyv, hanem a külföldi cenzúrajelek közül a Magyarországra küldött küldeményeken leggyakrabban előfordulókat is, hogy a gyűjtőknek segítséget nyújtson azok azonosításához, ritkaságuk meghatározásához.
A könyv kitűnő katalógusként szolgál a benne található táblázatok miatt.
Ugyanakkor rendkívül gazdagon illusztrált, több mint négyszáz kép található benne. Minden egyes cenzúrajelzést bemutat postai küldeményeken, így az illusztrációk és a táblázatok alapján kitűnően azonosíthatók a gyűjtők gyűjteményeiben megtalálható hasonló küldeményeken szereplő cenzúrajelzések.
A könyv jól szerkesztett, áttekinthető, ezért könnyen lehet benne keresni. Ezt segíti elő, hogy időrendben mutatja be az alkalmazott cenzúrajeleket.
Ez az alapmű elengedhetetlen ahhoz, hogy a korszakot gyűjtő és a téma után érdeklődő átfogó képet kapjon a cenzúra működéséről és jelzéseiről a postai küldeményeken.
A könyv A4-es formátumú, 234 oldal, teljesen színes, kemény kötésű, cérnafűzött és három nyelvű (magyar, német, angol).
Adatok
Cikkszám
DJ-002
Tömeg
900 g/db